Sportfiskarna önskar gott nytt år – här är Evas favoriter från 2022

EvaEva Nordin Svedlund och de andra medarbetarna på Sportfiskarna hade ett händelserikt år i Jämtland/Härjedalen. Foto: Anders Lundin
 

Det är snart dags för klockan att byta år – och vi på Sportfiskarna i Jämtland/Härjedalen kan blicka tillbaka på ett händelserikt 2022.


Sportfiskarna i Jämtland/Härjedalen har lagt i en ännu högre växel. Under 2022 växte exempelvis vårt kontor i Ås ännu mer, då Eva Nordin Svedlund, Carl-Fredrik Yri och Andreas Karlberg fick sällskap av Anders Lundin som är förbundets kommunikatör i Norrland.

Vi har både genomfört och påbörjat flera spännande projekt som ska gagna länets fiskbestånd och vattenliv.
Vår ungdomsansvariga Eva Nordin Svedlund plockar här ut några favorithändelser från året som gått, och listar även några saker som hon verkligen ser fram emot det kommande året.

1. Skolbäcken. Mötet med alla intresserade och engagerade elever som forskat om livet under ytan och tillsammans utfört fiskevårdande åtgärder i sina ”skolbäckar” runt om i länet. Det känns betydelsefullt att få möjligheten att sprida kunskap till våra barn och ungdomar om hur vi ska ta hand om våra vatten och naturen runt omkring. Barnen är ju vår framtid!

2. Fiske som integration. Våra arrangemang tillsammans med Familjecentraler, SFI, Hej främling och HVB-hem i länet där både yngre och äldre från olika kulturer träffats kring fiske och friluftsliv. Att vi från Sportfiskarna får vara med och visa upp möjligheten till en meningsfull fritidssysselsättning i vår vackra natur och bidra till glädje och gemenskap. Glädjande är också att en stor del av målgruppen som deltagit varit kvinnor som kommit och antingen fiskat själva eller tillsammans med sina barn.

3. Fiskelovsaktiviteter. Under 2022 har vi haft fler deltagare än föregående år på våra fiskelovsarrangemang. Vi ser nu att fler och fler återkommer till våra aktiviteter. Förutom ungdomar över 12 år så återkommer barnfamiljer med yngre barn, barn med ledsagare/resurs, barn med mor- och farföräldrar och fiskar tillsammans med oss. Glädjande är också att vi etablerat god samverkan tillsammans med fiskevårdsområden, kommuner och lokala fiskeklubbar.

 

Saker att se fram emot 2023:

1. Skolbäcken. Jag ser fram emot att fortsätta jobba med Skolbäcken och nå ut till fler skolor i länet. Ett mål är att alla skolor i länets samtliga kommuner så småningom ska få erbjudande att delta i Skolbäcken.

2. Fortbildningen MEFIS (Mer Friluftsliv i Skolan). En fortbildning som riktar sig till pedagoger som arrangeras av Sportfiskarna och Naturskoleföreningen under ledning av Naturskyddsföreningen. Det har varit väldigt utvecklande och roligt att vara med och utbilda vuxna i fiskevård och vattenvård. Ser nu fram emot att nå ut till fler pedagoger i Jämtland/ Härjedalen under 2023. Det känns viktigt att sprida kunskap och inspirera till mer friluftsliv i skolan.

3. Fiskelov. Självklart vill vi fortsätta bjuda in barn och ungdomar till olika former av fiskeaktiviteter. Väcka nyfikenhet och lust att lära om fiske och hur vi tillsammans kan bidra till friska fiskbestånd i friska vatten.

Stötta gärna Sportfiskarnas fortsatta arbete genom att bli medlem om du inte redan är det. Det kostar bara 35 kronor i månaden. Här hittar du allt du behöver veta om det.

 

Kategorier: Region Norr | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv